Kanada'da Dil Eğitimi Hakkında Her Şey


Kanada'da dil eğitimi, yurtdışında dil eğitimi almak isteyen adaylar için ilk seçeneklerden birisi. Kanada'daki dil okulları genel İngilizce, yoğun İngilizce, iş İngilizcesi, üniversite hazırlık programları, IELTS, TOEFL gibi sınav hazırlık kursları dahil pek çok programı sunmaktadır.

Kanada 'da dil eğitimi almanın detaylarına geçmeden önce gelin önce Kanada'nın neden ilk seçeneklerden biri olmasının nedenlerine bakalım;

• Dünyadaki en refah ve en yaşanabilir ülkeler arasında ilk sıralarda yer alması

• Eğitim kurumlarının güvenilir ve kaliteli olması

• Suç ve şiddet oranının düşük olması

• Cinsiyet eşitliğine önem verilmesi

• Eğitim sonrası göçmenliğe açık olması

• Kanada dolarının diğer döviz kurlarına oranla daha düşük olması

• Çok kültürlü olması ve dünyanın pek çok farklı bölgesinden insanı barındırması

• İki dilli bir ülke olması (İngilizce ve Fransızca)

Kanada'da Dil Eğitimi İçin En Çok Tercih Edilen Şehirler

• Toronto • Vancouver

• Montreal (Hem Fransızca hem de İngilizce için)

• Calgary

• Ottawa

Kanada 'da dil okuluna giderken ''study permit '' vizesi ile giden adaylar, Kanada 'da aldıkları dil eğitimi süresi bittiğinde, eğitimlerine devam ederek vizelerini uzatma şansına sahiptir. Dil okullarının büyük bir kısmı, Kanada'daki üniversite ve kolejler ile anlaşmalıdır ve dil eğitimleri sırasında ''pathway'' programlarını tercih eden öğrenciler, bu üniversite ve kolejlere yönelik dil eğitimi hazırlık programları ile, yeterli İngilizce seviyesine geldiklerinde eğitimlerine bu kurumlarda devam edebilirler. İlk başta, kolej ve üniversite eğitimi için yeterli İngilizce seviyesi olmayan pek çok aday bu yolu tercih etmektedir.

Kanada 'da dil eğitimi alan öğrencilerin yasal çalışma izinleri YOKTUR.

Ancak dil eğitiminden sonra kolej ya da üniversite eğitimine devam etmek isteyen adaylar bu eğitimlere başladıktan sonra part time (haftalık 20 saat) yasal çalışma iznine sahip olurlar.

İngilizce seviyesi IELTS 6.0-6.5 seviyesine ulaşan adaylar üniversite ya da devlet kolejlerindeki programları tercih edebilir. Bu sayede buradaki eğitimlerini tamamladıktan sonra 3 yıla kadar olan oturum ve yasal çalışma izninden faydalanabilirler.

İngilizce seviyesi IELTS 5.0 - 5.5 seviyesine ulaşan adaylar ise üniversite ya da devlet kolejlerindeki programlar yerine özel kolejlerdeki programları tercih edebilirler. Bu adaylar eğitimlerini tamamladıktan sonra ek bir oturum ve yasal çalışma izni alamazlar ancak özel kolejlerdeki eğitimleri boyunca part-time (haftalık 20 saat) çalışma izinleri olur. Ayrıca özel kolejlerde co-op'lu (maaşlı staj) programları tercih eden öğrenciler eğitimlerinin bir parçası olarak belirlenmiş sürelerde full-time yasal çalışma iznine sahip olurlar.

Türkiye'de belli bir İngilizce seviyesine sahip olmayan adayların direk üniversiteye ya da hem maliyet hem de giriş şartları bakımından avantaj sağlayan kolejlere direkt kabul alma durumu maalesef yoktur. Bu açıdan bu adaylara önerimiz belli süreler için önce dil eğitimi almaları olacaktır.

Unutmayın ki, tercih edilen ülkede başta bir dil eğitimi almak, ilerleyen süreler için kalıcı oturum düşünen adayların hayata ve çalışmaya adapte olabilmesi için çok büyük bir avantaj olacaktır.

Kanada için study permit (öğrenci vizesi) vize başvurularının ve sınırların açık olduğunu unutmayın! Yeni kampanya ve güncel fiyatlar için lütfen iletişime geçiniz!

KANADA'YA GİDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLENİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
KANADA KAMPANYALI DİL OKULLARI İÇİN TIKLAYINIZ
DİĞER YURTDIŞI EĞİTİM FIRSATLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Eklenme Tarihi: 20.04.2021
Güncellenme Tarihi: 25.10.2022

İdealsas Farkı ile Yurtdışında Eğitim

Bizi Tercih Eden Öğrencilerimize Sunduğumuz Garantiler

Ücretsiz Danışmanlık

Ek bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm başvuru, kayıt, konaklama yerleştirme ve vize işlemlerinizi sizin yerinize biz yapıyoruz!

En İyi Fiyat ve Avantajlar

Çalıştığımız okulların resmi ücretleri üzerinden bize özel verdikleri tüm özel indirim ve fırsatları size sunuyoruz!

Güvenirlik ve Hız

Okullarımızın tamamı yetkili kurumlar tarafından onaylı ve garantili olup her birinin resmi acentesi olduğumuzdan tüm işlemlerinizi 48 saat içinde tamamlıyoruz!

7/24 Destek

Gerek gitmeden önce gerekse gittikten sonra size Türkçe olarak kesintisiz destek ve yardımda bulunuyoruz!

22 Yıllık Deneyim

2002'den bu yana Yurtdışında Eğitim ve Work&Travel da Türkiye'nin en çok tercih edilen, güvenilir acentesiyiz!

17.468 Öğrenci

%100 memnuniyet garantisi ise her yıl binlerce öğrenciyi yurt dışına gönderiyor ve eğitimlerini sağlıyoruz!

Duyuru & Fırsatlar

Yurt Dışında Eğitim Hakkında Bulabileceğiniz Herşey

Her Zaman Size Uygun Bir Seçeneğimiz Var

Yurtdışı için İlk Adımını At!

Aradığınız Eğitim ve Programı Bulamadınız mı? Merak Ettiğiniz Daha Çok Detay mı Var? Alanında Uzman Danışmanlarımız Sizi Arayıp Tüm Sorularınıza Cevap Vermek için Bekliyorlar!

Biz Sizi Arayalım

Captcha

Göndere tıklayarak sizinle iletişime geçmemize izin vererek Gizlilik ve Çerez Politikalarımızı kabul etmiş sayılırsınız.

kanadada-dil-egitimi-hakkinda-her-sey_7d3ff557-d8e2-4aef-83d6-427924080a80.jpg