Malta'da Dil Eğitimi ve Çalışma


Dil eğitimi alırken yasal çalışma izni, Avustralya ve İrlanda gibi ülkelerde pek çok öğrenci tarafından biliniyor ancak Malta'da dil eğitimi alırken çalışmak birçok öğrencinin bilmediği bir uygulama...

Malta, Türkiye'ye yakınlığı, rahat yaşam tarzı, eğitim ve yaşam giderleri olarak düşük bütçelere sahip öğrenciler için uygunluğu ile dil eğitimi için oldukça popüler bir alternatif. Peki dil eğitimi alırken yasal çalışma izni nasıl oluyor, gelin hep birlikte bir bakalım.

Malta'da dil okullarında 90 günün üzerinde dil eğitimi alan öğrencilerin, haftalık 20 saat part-time (yarı zamanlı) çalışma izni vardır. Çalışmaya başlamadan önce 90 günlük eğitimi tamamlamış olma ve öğrencilerin ders devamlılığının %75'in altına düşmemesi şartı aranmaktadır. Yani buradaki en önemli nokta, Malta' ya giden öğrencilerin ilk 90 gün boyunca YASAL ÇALIŞMA İZNİ OLMAYACAĞINI bilmeleridir.

Malta'da Dil Eğitimi ve Çalışma için Detaylar

  • Çalışma izni imkânı, 90 günün üzerindeki kayıtlar için geçerlidir ve çalışma izni 90 günün bitiminde başlamaktadır.
  • Çalışma izni part-time (yarı zamanlı) ve haftada maksimum 20 saat çalışılabilir.
  • Haftada en az 15 saatlik (20 ders) bir dil eğitimi programına kaydolunması gerekir.
  • Çalışma iznine başvuru ve onay için toplamda 230 Euro'luk bir ücret gereklidir.
  • Öğrencinin iş bulup anlaştığı iş yeri sahibi, Türkiye’deki İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun bir muadili olan JobsPlus’a başvurmalı ve AB vatandaşı birisi yerine neden AB dışından bir çalışana ihtiyaç duyduğunu ispatlaması gereklidir.
  • Ayrıca işverenin mevcut iş ilanının JobsPlus platformunda 2 hafta süreyle yayında olması gerekir. Kısacası yasaya göre, işyerlerinin yabancı öğrenci çalıştırabilmek için yerli işgücünde kendilerine uygun bir çalışan bulamadıklarını ispat etme zorunlulukları vardır.
  • Çalışma izniniz başladıktan sonra dil eğitiminize devam etme zorunluluğunuz vardır.
  • Verilen çalışma izni öğrencinin vize süresi kadardır. Yani örnek toplamda 6 aylık bir dil eğitimine devam ediyorsanız ve ilk 3 aydan sonra çalışma izninizi aldıysanız, çalışma izniniz 6 ayın sonunda vizeniz bittiğinde bitmiş olacaktır.

Malta'da Öğrenciler Hangi Tür İşlerde Çalışır?

Malta'nın oldukça turistik bir destinasyon olmasından kaynaklı olarak öğrencilerin pek çoğu hizmet sektörüne dayalı işlerde çalışmaktadır. En yaygın olan iş türleri, otel, restoran, kafe, gece klubü, bar ve giriş seviye ofis pozisyonlarıdır.

İngilizce seviyesi daha iyi olan ve tecrübeli olan adaylardan, son yıllarda özellikle yarı zamanlı çalışma için de oldukça uygun olan bilişim sektörü pozisyonlarında çalışanlar da çok fazlalaşmıştır.

Malta'da Aylık Kazanç Nedir?

Malta' da yasal olarak çalışan öğrencilerin saatlik ortalama kazançları 5-6 Euro 'dur. Haftada 20 saat çalışan bir öğrenci ayda ortalama olarak 400-500 Euro arasında bir kazanç sağlamaktadır ki bu da Malta'daki standart bir öğrencinin aylık yaşam giderini rahat bir şekilde karşılar. Okullar sınırlı sayıda Türk öğrenci kabul ettikleri için yeni kampanya ve indirimler için hemen iletişime geçiniz!

 

MALTA'DA WORK&STUDY YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MALTA DİL OKULU FİYAT LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ
DİĞER YURTDIŞI EĞİTİM FIRSATLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Eklenme Tarihi: 12.04.2021
Güncellenme Tarihi: 25.10.2022

İdealsas Farkı ile Yurtdışında Eğitim

Bizi Tercih Eden Öğrencilerimize Sunduğumuz Garantiler

Ücretsiz Danışmanlık

Ek bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm başvuru, kayıt, konaklama yerleştirme ve vize işlemlerinizi sizin yerinize biz yapıyoruz!

En İyi Fiyat ve Avantajlar

Çalıştığımız okulların resmi ücretleri üzerinden bize özel verdikleri tüm özel indirim ve fırsatları size sunuyoruz!

Güvenirlik ve Hız

Okullarımızın tamamı yetkili kurumlar tarafından onaylı ve garantili olup her birinin resmi acentesi olduğumuzdan tüm işlemlerinizi 48 saat içinde tamamlıyoruz!

7/24 Destek

Gerek gitmeden önce gerekse gittikten sonra size Türkçe olarak kesintisiz destek ve yardımda bulunuyoruz!

22 Yıllık Deneyim

2002'den bu yana Yurtdışında Eğitim ve Work&Travel da Türkiye'nin en çok tercih edilen, güvenilir acentesiyiz!

17.468 Öğrenci

%100 memnuniyet garantisi ise her yıl binlerce öğrenciyi yurt dışına gönderiyor ve eğitimlerini sağlıyoruz!

Duyuru & Fırsatlar

Yurt Dışında Eğitim Hakkında Bulabileceğiniz Herşey

Her Zaman Size Uygun Bir Seçeneğimiz Var

Yurtdışı için İlk Adımını At!

Aradığınız Eğitim ve Programı Bulamadınız mı? Merak Ettiğiniz Daha Çok Detay mı Var? Alanında Uzman Danışmanlarımız Sizi Arayıp Tüm Sorularınıza Cevap Vermek için Bekliyorlar!

Biz Sizi Arayalım

Captcha

Göndere tıklayarak sizinle iletişime geçmemize izin vererek Gizlilik ve Çerez Politikalarımızı kabul etmiş sayılırsınız.

maltada-dil-egitimi-ve-calisma_0816f846-eebc-4764-abba-0cfb5f6eea75.jpg