Öğrencilere Çalışma İzni Veren Ülkeler


Yurtdışında eğitim alırken çalışmak (Work&Study) birçok öğrencinin planları arasındadır.

Work And Study, bir yandan eğitim alırken bir yandan da yasal çalışma izni şansı bulabileceğiniz programlardır. Belli ülkeler için, dil eğitimi ve diploma ya da sertifika programlarına devam ederken yasal çalışma izni alabilirsiniz.

Bu programlar her ülke için farklı şartlardadır. Gelin şimdi çalışma izni veren ülkelere ve programlarına bir bakalım:

 

Ülke: İrlanda

Eğitim Türü: Dil Kursu

Eğitim Süresi: 25 Hafta (8 hafta tatil süresi ile 8 ay)

Program Şekli: İrlanda'ya 25 hafta dil kursuna kaydolan öğrencilere Türkiye'den 3 aylık bir giriş vizesi verilir. İrlanda'ya giden adaylar oturum ve yasal çalışma iznine İrlanda'ya gittikten sonra ilk aylarında başvururlar. Bunun için İrlanda'da ek 300 € ödeme yapılır. Adaylar, dil eğitimine devam ederken haftada 20 saat (part-time) yasal çalışma iznine sahip olurlar.

Ek Bilgi: İrlanda'da ilk 33 haftalık sürenizden sonra, dil eğitiminizi bu şekilde 2 kere daha uzatma şansınız vardır. Yani toplamda 2 seneye kadar dil eğitimi ile kalış sağlayabilirsiniz.

 

Ülke: Avustralya

Eğitim Türü: Dil Kursu

Eğitim Süresi: 24 Hafta

Program Şekli: Avustralya'ya 6 aylık dil kursu için başvuran adayların aldıkları öğrenci vizesi yasal çalışma iznini de içeren bir vize türüdür. Bu şekilde adaylar Avustralya'ya gider gitmez yasal olarak çalışma iznine sahip olurlar. Dil eğitimine devam ederken haftada 20 saat (part-time) çalışma iznine sahip olursunuz.

Ek Bilgi: Avustralya için alınan öğrenci vizesi aynı şekilde uzatılabilir bir vizedir. Avustralya sınırları içerisinde kursunu uzatmak ya da farklı diploma/lisans/yüksek lisans eğitimine devam etmek isteyen adaylar vizelerini Avustralya sınırları içerisinde uzatabilirler.

 

Ülke: Malta

Eğitim Türü: Dil Kursu

Eğitim Süresi: 24 Hafta

Program Şekli: Malta'ya 6 ay için dil eğitimine giden adayların ilk 3 ay için yasal çalışma izinleri yoktur. 91. günden itibaren yasal çalışma iznine başvurup, çalışmaya başlayabilirsiniz. Bunun için Malta'da ek 230 € ödenir. Dil eğitimine devam ederken haftada 20 saat (part-time) çalışma iznine sahip olursunuz.

Ek Bilgi: Malta için alınan öğrenci vizesi aynı şekilde uzatılabilir bir vizedir. Malta sınırları içerisinde kursunu uzatmak ya da farklı programlara devam etmek isteyen adaylar vizelerini Malta sınırları içerisinde uzatabilirler.

 

Ülke: Kanada

Eğitim Türü: Sertifika/Diploma CO-OP

Eğitim Süresi: 30-92 Hafta arasında

Program Şekli: Kanada'da özel kolejlerin sunduğu çeşitli sertifika ve diploma CO-OP programlarına giden adaylar, hem eğitim süreleri boyunca haftada 20 saat (part-time), hem de maaşlı staj (CO-OP) dönemi boyunca haftada 40 saat (full-time) çalışma iznine sahip olurlar. Program süresinin bir kısmı eğitim, bir kısmı da maaşlı staj döneminden oluşur.

Ek Bilgi: Kanada'daki programlar için adayların belli bir dil seviyesine sahip olmaları gerekir. Bu dil seviyesi tercih edilen sertifika/diploma programlarına göre değişmekle birlikte ortalama olarak IELTS 4.5-5.5 seviyesindedir.

 

Work and Study programlarında, dil okulu ile birlikte yapılanlar için, adayların herhangi bir dil seviyesine sahip olması gerekmemektedir.

Ancak çalışma hayatına başlayacağınız düşünülürse, başlangıç seviyesindeki bir adayın da gider gitmez iş bulabileceğini beklemesi doğru olmaz. Bu programlarda iş yerleştirmeleri okullar ya da danışmanlık firmaları tarafından yapılmaz. Adaylar yarı zamanlı çalışacakları işi kendileri bulurlar.

Sadece Kanada'daki programlar için, dil okulu değil, belli alanlarda sertifika/diploma programları olduğundan dolayı, adayların belli seviyelerde dil yeterliliğine sahip olmaları gerekir. Ayrıca adaylar yarı zamanlı dönemde işlerini kendileri bulsalar da CO-OP yani maaşlı staj döneminde iş yerleştirmeleri okullar tarafından yapılır.

Çalışma izni veren tüm ülkelerdeki yeni kampanyalar hakkında bilgi sahibi olmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz!

 

İRLANDA'YA GİDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLENİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
KAMPANYALI DİL OKULLARI İÇİN TIKLAYINIZ
DİĞER YURTDIŞI EĞİTİM FIRSATLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Eklenme Tarihi: 17.09.2021
Güncellenme Tarihi: 25.10.2022

İdealsas Farkı ile Yurtdışında Eğitim

Bizi Tercih Eden Öğrencilerimize Sunduğumuz Garantiler

Ücretsiz Danışmanlık

Ek bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm başvuru, kayıt, konaklama yerleştirme ve vize işlemlerinizi sizin yerinize biz yapıyoruz!

En İyi Fiyat ve Avantajlar

Çalıştığımız okulların resmi ücretleri üzerinden bize özel verdikleri tüm özel indirim ve fırsatları size sunuyoruz!

Güvenirlik ve Hız

Okullarımızın tamamı yetkili kurumlar tarafından onaylı ve garantili olup her birinin resmi acentesi olduğumuzdan tüm işlemlerinizi 48 saat içinde tamamlıyoruz!

7/24 Destek

Gerek gitmeden önce gerekse gittikten sonra size Türkçe olarak kesintisiz destek ve yardımda bulunuyoruz!

22 Yıllık Deneyim

2002'den bu yana Yurtdışında Eğitim ve Work&Travel da Türkiye'nin en çok tercih edilen, güvenilir acentesiyiz!

17.468 Öğrenci

%100 memnuniyet garantisi ise her yıl binlerce öğrenciyi yurt dışına gönderiyor ve eğitimlerini sağlıyoruz!

Duyuru & Fırsatlar

Yurt Dışında Eğitim Hakkında Bulabileceğiniz Herşey

Her Zaman Size Uygun Bir Seçeneğimiz Var

Yurtdışı için İlk Adımını At!

Aradığınız Eğitim ve Programı Bulamadınız mı? Merak Ettiğiniz Daha Çok Detay mı Var? Alanında Uzman Danışmanlarımız Sizi Arayıp Tüm Sorularınıza Cevap Vermek için Bekliyorlar!

Biz Sizi Arayalım

Captcha

Göndere tıklayarak sizinle iletişime geçmemize izin vererek Gizlilik ve Çerez Politikalarımızı kabul etmiş sayılırsınız.

ogrencilere-calisma-izni-veren-ulkeler_24612696-cc29-4912-ab06-9d62abcc6e4c.jpg